Ga naar de inhoud

Visie

Kleinschalig en professioneel
Met Zonder Jas is een kleinschalig kinderdagverblijf in het groen waar we werken met oprechte aandacht en bewust opvoeden. Door de kleine groepen hebben we tijd en aandacht voor ieder kind. Onze medewerkers zijn professioneel. Zij kijken met open blik, weten in welke fase van ontwikkeling een kind zit en voeden bewust op.

  • We zijn ons bewust van onze functie als rolmodel en zullen rustig, vriendelijk en met zachte stem spreken.
  • We zien de kinderen als gelijkwaardig. Dit betekent dat een kind ook nee mag zeggen, mee mag denken en het zelf mag (leren) doen, ook al duurt het daardoor allemaal wat langer. Dit alles natuurlijk op het niveau dat een kind aan kan.
  • We spelen op de grond samen met de kinderen waardoor we kunnen uitnodigen tot (samen) spel en we onszelf op dezelfde (oog) hoogte als de kinderen plaatsen.

In het groen 
Ons kinderdagverblijf staat op het terrein van het mooie Arnhems Buiten midden in het groen. Geen mooiere plek denkbaar om kinderen met respect om te leren gaan met de natuur. We kijken naar de kleine beestjes en weten dat ieder beestje zijn eigen taak heeft. We verwonderen ons over de kleuren van de bloemen, het groen van de bomen en het zachte gras. We beleven de seizoenen door te spetteren en te stampen in de regen, met rode wangen en warme jassen voelen we de kou en de wind op onze wangen en in onze haren. We puffen in de warmte en smeren ons lekker in met zonnebrand. We ploeteren en spelen in het zand, smullen van zandtaartjes en voelen hoe water en zand heerlijke modder wordt. We zaaien zaadjes en verwonderen ons erover wat voor moois en lekkers er uit zo’n piepklein zaadje kan groeien